Termékrendelés
Kiemelt partnerünk
Kiemelt esemény
Legfrissebb híreink
 
Egyéb tippek, tanácsok
 
Iratkozzon fel Hírlevelünkre!

 
 
Táplálkozási tanácsok - Növényi fehérjék

13. Növényi fehérjék szerepe az étkezésben
 
A szója-alapú termékek, mint a tofu, szója, szója alapú készítmények és a szójatej fehérjét és izoflavonokat tartalmaznak, amelyek hasznosan egészíthetik ki megszokott étrendünket, illetve jó, ha felváltják annak egyes elemeit. Különösen nők számára ajánlott, hiszen a növényi szójafehérjék szerkezete és hatása hasonló az ösztrogénéhez. Premenstruációs szindrómában illetve a menopauza tüneteinek csökkentésében a növényi fehérjékben gazdag diétának is fontos szerepe van, csakúgy, mint az oszteoporózis megelőzésében. Néhány ötlet arra, hogyan csempészd be a szóját a mindennapjaid étkezésébe:
 
A reggeli pelyhet, müzlit kóstold meg szójatejjel! A pörkölt szója ízletes helyettesítője a kevésbé jótékony hatású rágcsálnivalóknak!
Próbáld ki a már sok helyen kapható tofut és szója alapú bio-felvágottakat! Szójagranulátumot használj pl. spagettiszószok és egyéb darált húsos készítmények (pl. fasírozott, hamburger) elkészítéséhez!
 
 

Vissza Táplálkozási tanácsok Tovább