Termékrendelés
Kiemelt partnerünk
Kiemelt esemény
Legfrissebb híreink
 
Egyéb tippek, tanácsok
 
Iratkozzon fel Hírlevelünkre!

 
 
Táplálkozási tanácsok - Koleszterinszint csökkentése

14. Étkezési tanácsok a koleszterinszint csökkentésére
 
A koleszterin nagy része az anyagcsere során, kisebb része pedig az állati eredetű zsírokkal (húsok, vaj, szalonna, sajt, stb.) kerül a szervezetbe. A koleszterin rossz megítélésével ellentétben fontos a szervezet számára, jelentős szerepe van a sejtfal felépítésében (az emberi szervezet több trilliárd sejtből áll), illetve a hormonok és az epe előállításában. A magas vér-koleszterinszintet a szív és érrendszeri megbetegedéseknél kockázati tényezőként tartják számon, mivel az érfalra lerakódik, és ezzel csökkenti az erek rugalmasságát.
 
Hogyan csökkentsük a koleszterinszintet egyszerűen?
 

  • Csökkentsd az állati eredetű zsírok fogyasztását!
  • Végezz rendszeres testmozgást!
  • Használj olyan étolajat, margarint, amely telítetlen zsírsavakban gazdag!
  • Kerüld a vaj, a tojássárgája, a belsőségek és egyéb, magas koleszterin tartalmú ételek fogyasztását!
  • Növeld a rostokban gazdag ételek arányát étrendedben! Ilyenek a teljes kiőrlésű gabona termékek, zab, korpa, zöldségek, gyümölcsök, stb.
  • Ha szereted a halat, hetente fogyassz lehetőleg zsírszegény, tengeri halat!

  •  
     
    Vissza Táplálkozási tanácsok Tovább