Termékrendelés
Kiemelt partnerünk
Kiemelt esemény
Legfrissebb híreink
 
Egyéb tippek, tanácsok
 
Iratkozzon fel Hírlevelünkre!

 
 
Táplálkozási tanácsok - Természetes zsírégetők folytatás

12. Természetes "zsírégetők" - folytatás
 
A természetes "fogyasztók" közé tartoznak az olajos magvak is, köztük az illóolaj tartalmú kömény, az ismert tökmag, a napraforgómag is. Az olajos magvak magnéziumban, vasban, krómban gazdagok, így hatékonyak a zsír lebontásában. A legjobb krómforrás a növényi magvakon kívül a sajt, míg a vasat nagy mennyiségben a spenótban, tengeri algákban, mákban, szezámmagban találjuk. Ezek fogyasztásakor természetesen a mértéktartásra nagyon kell figyelni - hetente egy-két alkalommal 1-2 evőkanál fogyasztása megteszi.
 
A zöld teában található enzimek is segítik a zsír lebontását, csökkentik a szénhidrátok és lipidek felvételét. Ezen felül a szabad gyökök megkötésére alkalmas antioxidánsokat is tartalmaz a zöld tea, ami a sejtek működését szintén jótékonyan befolyásolja. A zöld tea finom is, a titka, hogy nem szabad a tealeveleket áztatni sokáig a forralt vízben - csak leönteni, és rövid idő elteltével leszűrni, vagy a filtert eltávolítani - kevés citrommal lehet ízesíteni.
 
Az almaecet hatásos kiegészítője lehet étrendednek: két teáskanálnyi almaecetet keverj el két kávéskanálnyi mézzel, majd egy pohár vízben oldd fel! Serkenti az anyagcserét, szabályozza az emésztést és csökkenti az éhségérzetet.
 
 

Vissza Táplálkozási tanácsok Tovább