Termékrendelés
Kiemelt partnerünk
Kiemelt esemény
Legfrissebb híreink
 
Egyéb tippek, tanácsok
 
Iratkozzon fel Hírlevelünkre!

 
 
Táplálkozási tanácsok - Hogyan vásároljunk?

7. Hogyan vásároljunk?
 
Hetente egyszer vásárolj mindenképpen, és sosem éhesen! Ez alapszabály – amikor éhesen vásárolsz, mindig túl sokat halmozol fel. Tehát jóllakottan indulj útnak! Olyan helyre menj, ahol sokféle étel közül válogathatsz, hogy ne "szorulj rá" arra, hogy megvedd, ami van, még ha tudod is, hogy nem az az ideális étel neked. Lehetőleg értékes, fehérjében gazdag, rostdús, zsírszegény ételeket vásárolj (csirke vagy pulykamell, halfilé, teljes kiőrlésű gabonából készült kenyérfélék, barna rizs, puffasztott gabonapelyhek, zsírszegény felvágottak, sajtok, natúr joghurtok, erjesztett tejtermékek, olajos magvak mértékkel) és sok friss zöld fűszert (petrezselymet, kaprot, zellert, bazsalikomot, rozmaringot, kakukkfüvet), amivel izgalmas ízeket varázsolhatsz az unalmasnak tűnő ételekhez is.
 
Legyen mindig zöldség (saláta-mix, sárgarépa, paradicsom, paprika, póréhagyma, stb.) és gyümölcs (inkább alma, körte, cseresznye, meggy, málna, eper, narancs, grapefruit, kevésbé szilva, szőlő, banán), valamint főzelékféle (zöldbab, zöldborsó, spenót, sóska, stb.) is kosárban. Fontos, hogy legyen otthon mindig elég ezekből, hogy ne "kelljen" elugranod egy szendvicsért a gyorsétterembe, vagy a pizzástól rendelni. Legyen otthon mindig valamilyen táplálék-kiegészítő turmix (pl. fehérje) vagy müzli szelet – ha nincs otthon semmi más, készíts magadnak egy ilyet csoki vagy fagyi helyett. Ha főzöl, annyit készíts, hogy tudj eltenni kis műanyag edénybe a hűtőbe, mélyhűtőbe adagokat. Naponta ötször-hatszor kell enned, jobb, ha mindig van a kezed ügyében, a hűtőben olyasmi, ami értékes, neked megfelelő táplálék (pl. puffasztott rizs-szelet).
 
Így kisebb a valószínűsége annak, hogy megtöröd az étrendedet. Persze erre lesz példa időnként – és ez nem baj, senki sem tökéletes. Ha megtöröd a diétádat, ezt tudatosítsd magadban! Élvezd minden pillanatát! És térj utána tudatosan vissza a helyes étrendhez! Ritkán térj csak el a magadnak meghatározott helyes étrendtől, amelynek összeállításához kérd személyi edző tanácsát!
 
 

Vissza Táplálkozási tanácsok Tovább